Open

Nieuws

05/06/2023

Waarom heeft je airco onderhoud nodig?

Waarom heeft je airco onderhoud nodig?
Om te bepalen of de airconditioning van je auto onderhoud nodig heeft, zijn er verschillende indicatoren om op te letten. Vooral tijdens de zomermaanden werkt de airco in je auto overuren en kan het eerder behoefte hebben aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen?

In tegenstelling tot wat veel automobilisten denken, functioneert de airconditioning in je auto niet altijd optimaal. Net als een reguliere klimaatregeling heeft je airco regelmatig onderhoud nodig. In de zomer zorgt de airco ervoor dat de temperatuur in je auto aangenaam blijft. Als het regent helpt je airco ook om vocht uit de lucht te verwijderen. Hierdoor blijft het binnenin de auto droger en voorkomt het dat de ruiten beslaan.

Hoe weet je wanneer het tijd is voor onderhoud?
Omdat je het hele jaar door gebruikmaakt van je airco, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Een jaarlijkse controle is nodig en om de twee jaar moet je het koelmiddel bij laten vullen.

Als je een onaangename geur ruikt die uit de airco komt, is er waarschijnlijk iets mis. Dit kan duiden op stof of vuil dat zich heeft opgehoopt. Er zijn ook andere symptomen om op te letten, zoals een incidentele uitval van de airco, wat aangeeft dat het systeem gereinigd moet worden. Als je merkt dat je de temperatuur in de auto niet meer goed kunt regelen, is het ook tijd voor een onderhoudsbeurt. Een snel stijgend brandstofverbruik van je auto kan ook wijzen op problemen met de airco.

Zorg dat je airco in topstaat is met Airco Onderhoud van Carteam JOUW AUTOBEDRIJF. Maak gemakkelijk online een afspraak!

AFSPRAAK MAKEN

Terug naar overzicht