Open

Nieuws

20/07/2023

Aircotips voor je vakantie

Aircotips voor je vakantie
We willen je graag helpen om jouw reis naar je vakantiebestemming zo comfortabel mogelijk te maken, zelfs tijdens de meest verzengende hitte. Niets is zo vervelend om in een snikhete auto te zitten, daarom hebben we enkele handige tips voor je om je auto op een aangename temperatuur te houden zonder al te veel brandstof te verspillen.

Voor vertrek - Laat de hitte ontsnappen
Voordat je vertrekt, is het verstandig om de ramen van je auto even open te zetten. Hierdoor kan de ergste hitte alvast ontsnappen, wat de temperatuur in de auto zal verlagen. Een simpele maar effectieve manier om je rit comfortabeler te maken.

Airco wijsheid - Begin met beheersing
Het is verleidelijk om bij vertrek meteen de airconditioning op de hoogste stand te zetten, maar dit kan een negatieve invloed hebben op je brandstofverbruik. Zet daarom de airco in het begin op een gematigd niveau om geleidelijk de temperatuur te laten dalen. Dit voorkomt ook dat de airco te hard gaat blazen, wat onaangenaam kan zijn.

Slim sturen van de lucht - Naar boven
Warmte stijgt op, maak hier slim gebruik van door de uitstroompoorten van je airco naar boven te richten. Hierdoor kan de warme lucht sneller ontsnappen en wordt het interieur van je auto sneller gekoeld.

Onderweg - Ramen dicht en de airco op automatisch
Wanneer je eenmaal op weg bent, is het tijd om de ramen te sluiten en de airco op automatisch te zetten. De automatische stand zorgt ervoor dat je auto op een constant en comfortabel niveau wordt gekoeld zonder dat je zelf constant moet bijstellen.

Bij je bestemming - Airco uit voor aankomst
Als je bijna je eindbestemming hebt bereikt, schakel dan de airco uit voordat je de auto parkeert. Hierdoor kan de airco goed opdrogen en wordt voorkomen dat er condens ontstaat, wat weer kan leiden tot schimmel en ongewenste luchtjes.

Met deze eenvoudige maar effectieve tips, zorg je ervoor dat jouw autorit tijdens je vakantie net zo plezierig is als je vakantiebestemming zelf. Onthoud dat comfort en brandstofbesparing hand in hand kunnen gaan als je slim omgaat met je airco en ventilatie.

Wij wensen je een veilige en aangename reis naar je vakantiebestemming! Geniet van de zomer!
 

Terug naar overzicht